Osam

2020 második karanténjában született meg a kézzel festett egyedi táskák boltja, az Osam.
Kovács Kíra és Maczák Orsolya a Kisképző festő szakján találkozott, mely találkozás barátság és szakmai összhang volt első látásra. A közös alkotás annyira inspiráló volt, hogy az iskola végeztével is folytatódott, majd a karantén idején hágott tetőfokára.
A különböző szakmai háttér (Kíra felsőfokú tanulmányait végzi festőként, Orsi pedig könyvtárosként dolgozó filológus) különböző vizuális nyelvezetben, és a táskák sokszínűségében mutatkozik meg, azonban az alkotásra és üzleti modellre irányuló gondolkodásmódban teljes az összhang.

Az Osam egyelőre csak Instagramon megtalálható, és egyelőre kizárólag vászontáskákat árusítő üzlet, melynek arculatában, hangulatában legfontosabb tényező a következetes következetlenség. Minden táska vázlat nélküli, egyszeri műalkotás, mert az alkotók egyet értettek abban, hogy az Osam a festék által megmutatkozó gondolat megismételhetetlenségére helyezi a hangsúlyt, a tervezett, ám ezáltal korlátolt és kevésbé személyes „brand”-el szemben.
A táskák ábráit nem igyekeznek egy széles körű és általános ízléshez igazítani, mert a cél éppen az, hogy alkotásként frissességükben teljesedjenek ki, és a leendő tulajdonos ezt az egyediséget válassza magának.

Mindkét alkotó kisebb közösségekben nőtt fel, az Osam pedig az internet globális és arctalan, sokszor elidegenítő tömegében is ezt a barátságos atmoszférát szeretné közvetíteni. Ennek nem csak a felület őszinte (PR mentes) egyszerűsége, de a vásárlók bevonása is része. Minden eladott táska új tulajdonosáról (amennyiben ő is szívesen veszi) képet készítenek, és feltöltik az oldalra, mely egyfajta közösségi érzetet teremve a táskák egyéniségét viselőjével kiegészülve mutatja meg.

A közeljövőben az Osam vászontáskái mellett pólókat is árul majd, hogy azok is viselhessék a hozzájuk szóló mintákat, akik kizárólag a hátizsákra esküsznek.

Elérhetőségeink:

Instagram: https://www.instagram.com/osam_shop/
kirakovacs59@gmail.com
maczak.orsolya.rita@gmail.com
06207719280